Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen

En lys idé - ble en suksess!

- På et vis er ringen sluttet når vi nå er tilbake til Mjåvann. Det er her eventyret startet, sier en smilende teknisk leder Sven Olav Sjeggestad (CTO) som ønsker velkommen til det nyoppførte bygget på Mjåvannstoppen.

For det var nettopp i dette industriområdet at  Q-Light ble startet i 2012.  Lyspærer med glødetråder hadde nemlig fått stadig mer konkurranse av en ny type lyskilde med mindre effektforbruk og varmeutvikling.  Satsingsområdet ble derfor formidling av  LED som er mer bærekraftig.  Administrerende direktør Tam Nguyen (CEO)  og Sven Olav Sjeggestad var to av  de fire gründerne med elektro og produksjonsledelses-bakgrunn som den gang søkte tilhold i  en garasje på rundt 50 kvadratmeter. Importerte for videresalg, før de begynte å designe på egen hånd etter blant annet kunders ønske. Det ble begynnelsen på en kontinuerlig vekst og følgelig behov for mer plass. Etter en tilværelse på to steder i næringsområdet på Lund, ble kursen satt hjem igjen til de nye lokalitetene som omfatter nesten 1.800 kvadratmeter. 

- Vi er veldig fornøyde med samarbeidet med byggherren – Oksøy Eiendom. Det har vært en fin prosess fra start til slutt, hvor tett oppfølging og god dialog har vært gjennomgangsmelodien. Det må nevnes at bygget ble overlevert før estimert tid, det var imponerende. Bygget er stilrent og moderne, samtidig som det har vært fokus på bærekraftige løsninger. Bygget er innredet nøkternt, men likevel meget praktisk og funksjonelt. Trivsel og miljø er i fokus, følgelig ble det valg tepper for å gjøre det lunt og koselig. Kontorene kan klimamessig styres enkeltvis. Det er lagt av sosiale soner for bordtennis, gamingzone, frisbeegolf etc, Den nye lagerløsningen kan ikke brukerne få fullrost nok. Romslig og lett tilgjengelige kjøreramper på et slett plan, noe vi ikke var vant til, humrer han.

Selskapet har sin egen avdeling for utvikling og forskning og har nylig brakt til torgs en ny type downlight  (patent pending), med magnetoppheng som gir mulighet til en sømløs 360 graders justering av lyskilden. Maggie som downlighten heter er av den bærekraftige sorten, da lyskilden er utbyttbar, trolig den første på markedet i Norge. LED-konseptet er fortsatt en viktig del av virksomheten, men Q- Light, med sine rundt 45 ansatte, har også utvidet produktporteføljen til å omfatte e-Mobility markedet. Dette innebefatter produktene: QUDO  er en moderne og samtidig brukervennlig ladestasjon, mens  ONEPOLE  er en ladestolpe tilpasset alle ladestasjoner på markedet i Norge. Sistnevnte produseres hos  Alustrax (datterselskap av Q-Light), som også har produksjonslokaler på Mjåvann.

- Vi er faktisk litt stolte over vårt innovative bidrag til markedet både nasjonalt og internasjonalt. Det meste skjer i norske hender, avslutter tidligere elektriker Sven Olav Sjeggestad.